VOLENDAM - De handbalsters van Garage Kil/Volendam kennen een uitstekend competitiestart onder de nieuwe trainer Debbie Bont. Na de overwinning op promovendus MHV '81 werd zaterdagavond ook Kwiek uit Raalte aan de zegekar gebonden: 31-24.


Waar de Volendamse ploeg vorig seizoen nog tot de laatste speeldag streed tegen degradatie is men dit seizoen begonnen met fris en aanvallend handbal. Tegen Kwiek, de ploeg van trainer Peter Portengen, ging men ook weer fel van start en liep binnen mum van tijd uit naar een 9-3 voorsprong. Portengen probeerde via een time-out met name het gevaar van Jaimy Mens te beteugelen, maar de Volendammers zijn ook in de breedte sterker geworden en hielden het hoofd koel met een 19-14 ruststand tot gevolg.

Na de pauze kwam Kwiek nog wel terug tot 20-16, maar verder liet de thuisploeg het niet komen waarbij de nieuwkomers net als vorige week weer een uitblinkende rol vervulden. Zo was cirkelloopster Zenzi Matthaei goed voor zeven treffers en vonden de nieuwe hoekspeelsters Ruby van der linden en Ariane Clerc beiden viermaal het net. Het leverde uiteindelijk een dikverdiende 31-24 zege op voor Volendam dat zich volgend weekend mag meten in een Noord-Hollandse derby met SEW.

Doelpunten Volendam: Matthaei (7), Van der Linden (4), Clerc (4), Van der Mast (3), Van Kleef (3), Oud (3), Kemper (3), Mens (2), Pol (1) en Câmpean (1).