VOLENDAM - RKAV Volendam heeft in de thuiswedstrijd tegen GVVV zijn tweede overwinning in de tweede divisie behaald. De ploeg van Berry Smit zegevierde met maar liefst 4-1 en daar zag het in de eerste helft nog allerminst naar uit.

De thuisploeg kwam kort voor rust enigszins gelukkig op voorsprong door een eigen doelpunt van Maguire na goed doorzetten van Azzedine Sout. Daarvoor had keeper Jari Vlak zich al enkele malen moeten laten gelden en ook Perry Karregat had de handenvol aan de handige Genrich Sillé, maar de Volendam-verdediger speelde een puike wedstrijd.

Ook na de rust moest Vlak nog een aantal malen keren. Na tachtig minuten moest hij echter toch capituleren op een fraaie vrije trap van Quincy Veenhof en was het weer gelijk. Niet voor lange duur, want kort hierna werd Nick Runderkamp gevloerd en ging de bal op de stip. Roy Tol toonde zich koelbloedig vanaf elf meter. De gasten uit Veenendaal gingen nu vol op de aanval, maar van de ruimte die ontstond profiteerde Lennard Tol optimaal. De aanvaller die lang blessureleed kende scoorde eerder op de dag al tweemaal voor RKAV Volendam 2 en deed daar in de slotfase bij het vlaggenschip nog eens twee treffers bij: 4-1.