VOLENDAM - RKAV Volendam heeft ondanks een sterke come-back tegen De Treffers een ruime nederlaag geleden. Een rode kaart voor Lex Veerman, na ruim een uur spelen, bleek het kantelpunt in de wedstrijd: 2-5.

De Treffers deed verleden seizoen lang mee om de titel, maar kent dit seizoen een wisselvallige competitiestart. Tegen promovendus RKAV Volendam begon de ploeg uit Groesbeek sterk. Na een overtreding van Patrick Plugboer kon Tim Waterink vanaf de strafschopstip scoren en deze werd even later verdubbeld door een doelpunt van Willem den Dekker. De ploeg van trainer Berry Smit knokte zich echter terug in de wedstrijd en nog voor de rust kreeg de stand een draaglijker aanzien door een mooie volley van Roy Tol: 1-2.

Kort na de rust kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte toen Pieter Kroon goed voorbereidend werk van Azzedine Sout wist af te ronden. Volendam leek door te drukken en kreeg een reuzekans via Stan Veerman die echter net naast mikte. Na dik een uur spelen ging het alsnog mis voor de Volendammers toen Lex Veerman een overtreding beging welke door scheidsrechter Tunissen werd bestraft met een rode kaart en een strafschop. Het was opnieuw Waterink die vanaf elf meter wist te scoren, waarna De Treffers de numerieke meerderheid in nog twee treffers wist uit te buiten middels treffers van Thomassen en Van Bakel.

RKAV Volendam dat na nagen wedstrijden op zeven punten staat gaat komende zaterdag op bezoek bij de nummer zes in de stand, HHC Hardenberg.