VOLENDAM - RKAV Volendam heeft zich niet kunnen kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. De tweede-divisionist verloor vanavond op eigen veld na verlenging van derde-divisionist Blauw Geel '38.

In een evenwichtige eerste helft, met kansen aan beide kanten, kwam de thuisploeg op slag van rust op voorsprong. Na een corner stond Stef Schokker op de juiste plek om de 1-0 binnen te schieten. Na een uur spelen zijn het de gasten uit Veghel die op gelijke hoogte komen via Koen van der Zanden. De spanning loopt hierna op, en Volendam mazzelt als een schot van Van den Nieuwenhof de binnenkant van de paal raakt. De thuisploeg lijkt daarna hard op weg naar de volgende ronde als Roy Tol vlak voor tijd voor de 2-1 zorgt, maar in de blessuretijd weet Robin Voets een voorzet binnen te werken en volgt er een verlenging.

Ook in die extra tijd gebeurt er genoeg. Zo raakt Nick Runderkamp de paal en een corner van de gasten belandt op de lat. De beslissing volgt ook uit een corner als opnieuw Voets op de juiste plaats staat en de 2-3 tegen de touwen kopt. Een slotoffensief van de thuisploeg levert vervolgens niets meer op.