VOLENDAM - In de tweede divisie hebben RKAV Volendam en Noordwijk zaterdag de punten gedeeld. In het Hein Koning Stadion eindigde het in 1-1.

Het was zodoende het vierde punt voor de promovendus, maar dat hadden er ook zomaar twee meer kunnen zijn. Op het moment dat Noordwijk op jacht ging naar de gelijkmaker kreeg de thuisploeg in de omschakeling kansen op de 2-0, maar was het uiteindelijk Noordwijk dat in de slotfase gelijk maakte. Volendam was zelf in een goede openingsfase op voorsprong gekomen toen Patrick Plugboer van dichtbij kon scoren na een voorzet van Roy Tol. Daarna lag het initiatief enige tijd bij Noordwijk en de thuisploeg kwam goed weg toen de boomlange spits Emiel Wendt tweemaal de paal raakte.

Ook na de rust ging Noordwijk op jacht naar de gelijkmaker en zo ontstond er ruimte voor Volendam. Roy Tol kreeg daarbij een goede mogelijkheid, maar zag keeper Schol keren. Rommelig uitverdedigen zorgde in de 84e minuut alsnog voor de gelijkmaker toen de bal voor de voeten kwam van Marouane Bakour. Met een van richting veranderd schot liet hij keeper Vlak kansloos waardoor het op een remise eindigde.