SPAKENBURG - Bij de start van de competitie in de Tweede Divisie is promovendus RKAV Volendam tegen een flinke nederlaag opgelopen bij regerend kampioen Spakenburg. De ploeg van Berry Smit begon nochtans goed aan het duel en hield een uur stand, maar moest daarna duidelijk het onderspit delven: 4-0.


De nieuwkomer kwam op bezoek bij de "Blauwen" uitstekend voor de dag. In een eerste helft waarin het kansen regende waren de Volendammers gevaarlijk via Azeddine Sout, Nico Runderkamp en Ilais Boudouni, die een flinke kans net over het doel mikte. Na deze sterke openingsfase werd Spakenburg ook steeds gevaarlijker. Hero van Lopik mikte naast en keeper Dion Vlak had twee uitstekende reddingen in huis bij pogingen van Sam van Huffel.

Na de rsut beet RKAV Volendam nog even van zich af met een kansje voor Roy Tol, maar vervolgens werd de druk van de thuisclub te groot. Vlak keerde nog een poging van Mukhtar Suleiman, maar moest zich na een uur gewonnen geven toen Koos Werkman de 1-0 liet aantekenen. RKAV Volendam was van slag door dit doelpunt en kreeg vervolgens hard het deksel op de neus Nick Verhagen scoorde met een hard schot en na een overstreding van Stan Veerman wist Suleiman vanaf elf meter de 3-0 te maken. Kort voor tijd deed ook invaller Jan van Dierman nog een duit in het zakje met de 4-0.

Komende zaterdag speelt RKAV Volendam de eerste thuiswedstrijd van het seizoen als Jong Sparta op bezoek komt (14.30 uur).