HARDENBERG - RKAV Volendam heeft geen punten kunnen overhouden aan het uitduel bij HHC. De ploeg van trainer Berry Smit speelde in Hardenberg uiterst gedisciplineerd, maar moest in het slotkwartier toch het onderspit delven: 2-0.

De kansen waren in de eerste helft op één hand te tellen, mede omdat Volendam de organisatie goed had staan. Keeper Dion Vlak moest eenmaal ina ctie komen bij een schot van De Lange en aan de andere kant was Daan van Baarsen kansrijk, maar mikte naast.

Na de rust was het beeld niet veel anders. HHC had weliswaar het meeste balbezit, maar de beste mogelijkheid was voor de gasten toen invaller Daan Sier net naast mikte. De Volendammers leken op weg naar een resultaat, maar een kwartier voor tijd ging het alsnog mis toen Niels Greving de bal met een gelukje meekreeg en achter Vlak schoot. De Smit-equipe probeerde het nog met een slotoffensief, maar kreeg in blessuretijd het deksel op de neus toen Greving van dichtbij zijn tweede van de middag kon maken.

RKAV Volendam staat met zeven punten op een vijftiende plaats en speelt komende zaterdag een cruciale wedstrijd als het op de zeventiende plaats staande Excelsior Maassluis op bezoek komt.