VOLENDAM - RKAV Volendam heeft ook de tweede wedstrijd in de tweede divisie verloren. In eigen huis ging de ploeg van trainer/coach Berry Smit zaterdag onderuit tegen Jong Sparta Rotterdam: 1-3.


Het ruim opgekomen publiek zag bij de eerste thuiswedstrijd dat de Volendammers nog niet bij de les waren. Nadat men vorige week al stevig onderuit ging bij regerend kampioen Spakenburg (4-0) gaf men ook tegen de Rotterdamse beloftenploeg teveel ruimte weg. Halverwege de eerste helft profiteerden de Rotterdammers daar voor het eerst van toen de van Almere City FC overgekomen Layee Kromah werd gevonden. Kort voor rust lag er wederom een groot gat achter de Volendamse defensie waar de snelle Kromah opnieuw wel raad mee wist: 0-2.

Wie had gehoopt op een come-back na rust kwam bedrogen uit want de tweede helft was nauweliks drie minuten op gang toen Kromah opnieuw ontsnapte en nu de vrijstaande Jorn Triep vond. Met de 0-3 was het duel feitelijk beslist, al wsit Roy Tol met een diaganole schuiver in de slotfase nog wel de Volendamse eer te redden.

Komende zaterdag gaat RKAV Volendam op bezoek bij Rijnsburgse Boys.