VOLENDAM - De handballers van Kras/Volendam hebben de spanning in de Super League handball volledig teruggebracht door een 29-27 zege op koploper Aalsmeer. Een glansrol was er voor keeper Rob Goudriaan die zich ontpopte tot uitblinker.

Volendam begon tam en keek na pakweg twibntig minuten na een achtterstand van vier doelpunten aan. Dankzij enkele cruciale reddingen en goed verdedigingswerk onder leiding van Jordy Baijens kantelde het duel en ging de thuisploeg met een 14-12 voorsprong rusten.

In een goed gevulde Sporthal Opperdam trok de thuisploeg die lijn na de rust door mede dankzij het scorend vermogen van Robin Nagtegaal en had het zelfs even een voorsprong van vier punten. Aalsmeer gooide er echter toch nog een eindsprint uit en kwam tot op één punt. Dankzij een magnifieke redding van Goudriaan en de achtste treffer van Nagtegaal bleven de punten echter toch bij de ploeg van coach Hinskens

In de stand komt Volendam zodoende op één punt van koploper Aalsmeer. De volgende wedstrijd van Kras/Volendam is op woensdag 23 oktober als men op bezoek gaat bij Eupen.

Doelpunten: Nagtegaal (8), Schöll (5), Baijens (4), Van Driel (4), J. Roefs (2), Klompé (2), Hoogenberg (2), Bellahcene (1), T. Roefs (1).