HOORN - HV/Veerhuys begint na een magere competitiestart, waarin men in de zes wedstrijden twee punten behaalde, zijn draai te vinden. In de thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam werd de tweede zege op rij behaald: 5-4.

De gasten uit Volendam waren het meest effectief in de eerste helft, want waar de thuisploeg de bal niet langs de sterk keepende Thomas Bakker kreeg, daar sloeg de ploeg van trainer Hjalmar Hoekema tweemaal toe. De 17-jarige Sam Schokker opende al vroeg de score en deze werd na een klein kwartier verdubbeld door een treffer van Nabil Akaazoun. De Volendammers kregen hierna zelfs nog kansen om de score uit te breiden waarna Veerhuys-coach Anand Jagdewsing ingreep met een time-out. Met effect, want kort voor de rust vond David Albert de aansluiting.

Na nog wat tactische omzettingen kantelde de Hoornse formatie het duel na de rust helemaal want binnen drie minuten zorgden Jorg Ooievaar en Storm van der Laan voor een voorsprong, die vervolgens werd uitgebreid door de tweede treffer van Albert. Door een tegentreffer van Nick Schilder keerde de spanning weer terug. In de slotfase viel er nog een rode kaart voor Bakker, maakte Albert zijn derde van de avond en Akaazoun namens Volendam zijn tweede met een 5-4 eindstand tot gevolg.

Door dit resultaat gaat HV/Veerhuys (negende) nu RKAV Volendam (tiende) voorbij in de stand van de Eredivisie. Komende vrijdag gaat HV/Veerhuys op bezoek bij hekkensluiter ZVV Kroeven in Breda. RKAV Volendam speelt dan thuis tegen Scagha '66.

Fotografie: Frank Brussel