ALMERE - RKAV Volendam is met lege handen en de nodige frustraties teruggekeerd van de uitwedstrijd bij Jong Almere City FC. De ploeg van trainer Berry Smit ging in Flevoland met 3-1 onderuit.

Nadat Ilias Boudouni al in de 25e minuut een rode kaart ontving wegens een natrappende beweging speelden de Volendammers een verloren wedstrijd. Op dat moment stond men immers al op een 2-0 achterstand in het Yanmar Stadion. Jeffry Puriel had na twaalf minuten de score geopend en deze was vlak voor het rood van Boudouni verdubbeld door David Garden. Tussen beide goals door had Nick Runderkamp de ultieme kans op de glijkmaker, maar schoot te slap in toen hij oog in oog stond met keeper Mateyo.

Heel even mochten de tien van Volendam hopen toen topscorer Roy Tol kort na rust de aansluitingstreffer kon maken. De vreugde was echter van korte duur want bij de eerstvolgende hoekschop aan de andere kant kopte Garden raak en was de marge weer twee. Die tik kwam RKAV Volendam, dat volgend weekend GVVV ontvangt, niet meer te boven.