VOLENDAM - FC Volendam was na een matige competitiestart aan een goede reeks bezig waarin men vier wedstrijden ongeslagen bleef. VVV-Venlo maakte daar vrijdagavond hardhandig een einde aan: 2-4.

In eigen huis begon de formatie van Rick Kruys kansrijk aan de wedstrijd, maar Henk Veerman liet een opgelegde kans liggen om de score te openen. Daarna waren de kansen vooral voor VVV-Venlo, en de Noord-Limburgers maakten die wel af. Binnen vijf minuten waren ze twee keer trefzeker via Martijn Berden die een een-op-een koeltjes afmaakte en Rick Ketting die de keepersfout van Barry Lauwers afstrafte.

De offday voor Volendam ging in de tweede helft door, want na een kwartier kon Berden eenvoudig zijn tweede van de avond binnen koppen. Een kwartier voor tijd pakte Henk Veerman zijn goal toch nog mee, en in een slotoffensief wist ook verdediger Daniel Beukers via een gelukje doelman Jan de Boer te verschalken. Veerman kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd zelfs nog twee grote kansen op de gelijkmaker, maar liet die liggen. Uit de counter schoot Popperl in de uiterste slotfase de 2-4 binnen voor de Venlonaren.