ARNHEM - FC Volendam staat weer in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie na een zege op Vitesse. In een goed gevuld GelreDome won de ploeg van trainer Rick Kruys met 1-2.

Het werd een ware strijd in Arnhem met kansen over en weer. FC Volendam, dat met doelman Kayne van Oevelen en Bradley Kuwas in de basis begon, sloeg toe in de laatste vijf minuten voor rust. Xavier Mbuyamba stond na een corner op de juiste plaats om de 0-1 in te schieten en kort hierna kon Robert Mühren zijn honderdste doelpunt in Volendamse dienst scoren na voorbereidend werk van Henk Veerman.

Trainer John van den Brom van Vitesse bracht na de rust vier wissels en zorgde voor effect want Miliano Jonathans scoorde na een uur spelen de aansluitingstreffer. Wat volgde was een offensief van Vitesse, maar door de ruimte die ontstond ook voldoende mogelijkheden voor FC Volendam. Gescoord werd er echter niet meer waardoor de Volendammers als winnaar het strijdtoneel in Arnhem konden verlaten.