HELMOND - FC Volendam heeft zich in het linkerrijtje genesteld na een late winst op Helmond Sport, dat de koppositie moet afstaan aan FC Den Bosch. Door een eigen doelpunt in blessuretijd wonnen de gasten met 2-3.

In de zevende minuut was het al raak op De Braak via Mohamed Mallahi. Doelman Barry Lauwers kon een eerste poging niet goed verwerken waarna Mallahi wel wist te scoren in de rebound. Een kwartier later schoot Robert Mühren de gelijkmaker tegen de touwen na een fraaie combinatie met Henk Veerman en Bilal Ould-Chikh als aangever.

Kort na rust was het goaltjesdief Henk Veerman die weer eens trefzeker was, na een fraaie steekpass van Alex Plat. In de zeventigste minuut wist Lauwers tot driemaal toe de bal uit het doel te houden, maar moest uiteindelijk toch capituleren op een inzet van Theo Golliard. Het vermakelijke duel met aan beide kanten nog kansen op de overwinning, werd beslist door een late eigen kopgoal van Bryan Van Hove waarbij keeper Van der Steen er ook niet goed uitzag, waardoor de Volendammers de punten mee naar huis namen.